BilligAkasseGuide er en annonceside - Sådan tjener vi penge
  1. Hjem
  2. Blog
  3. Dagpenge til selvstændige

Dagpenge til selvstændige

Af Morten Jørgensen opdateret d. 15-06-2022

Arbejder du som selvstændig erhvervsdrivende allerede nu? Eller drømmer du måske om at føre dine planer om et selvstændigt erhvervsliv ud i livet i fremtiden? Så er du havnet det rigtige sted. For i begge situationer bør du nøje overveje og gennemgå, hvilke muligheder du har for dagpenge som selvstændig.

Selvstændig dagpenge er nemlig et særligt område for sig og arbejder du selvstændigt bør du sætte dig grundigt ind i, hvilke muligheder og rettigheder du har for dagpenge til selvstændige. Kan man få dagpenge som selvstændig? Kunne det eksempelvis være fristende at spørge sig selv. For man tjener jo sine egne penge, og er i princippet ikke arbejdsløs.

Men svaret er at ja, man kan godt få selvstændig dagpenge. Der er bare særlige regler for dagpenge for selvstændige og dem bør man altid være opmærksom på og orientere sig i. Som selvstændig på dagpenge stilles der nemlig stadigvæk nogle krav til dig, som det er vigtigt at efterkomme, hvis man skal have udbetalt dine selvstændig dagpenge.

Eksempelvis skal du uden undtagelse kunne stå til rådighed for arbejdsmarkedet som modtager af dagpenge til selvstændig. Som selvstændig er dit a-kasse medlemskab måske vigtigere end nogensinde før. For som selvstændig står du meget mere på egne ben og dit arbejdsliv er risikabelt på en helt anden måde. Det bør dog aldrig skræmme nogen fra at springe ud som selvstændige erhvervsdrivende, og derfor er der i Danmark mange gode muligheder for selvstændig dagpenge.

Selvstændig dagpenge

Dagpenge for selvstændige er en helt unik mulighed for dig, der ønsker at arbejde selvstændigt og føre en af dine drømme ud i virkeligheden, samtidig med at du kan betale din husleje og sætte mad på bordet derhjemme. Som selvstændig på dagpenge kan du altså leve et meget mere normalt og roligt liv, selvom du vælger et liv som selvstændig erhvervsdrivende og derfor ikke har den samme arbejdsmæssige sikkerhed som mange andre.

Dagpenge selvstændig kan være et uoverskueligt projekt at sætte sig helt ind i, og man kan føle sig tabt af alle de regler, der er for retten til selvstændig dagpenge. Derfor kan det være en rigtig god idé at orientere sig gennem et enkelt forum, der har forstand på netop a-kasse regler og regler for livet som selvstændig og dagpenge.

Her er det oplagt at benytte billigakasseguide.dk til at komme i gang. Billigakasseguide.dk er nemlig en overskuelig og nem sammenligningsportal for a-kasser og så kan du samtidigt finde vigtig information om regler og love omkring eksempelvis dagpenge selvstændig.

Så inden du helt opgiver at få udbetalt selvstændig dagpenge bør du først undersøge og gennemlæse dine muligheder for dagpenge som selvstændig på billigakasseguide.dk. Få det fulde overblik og gå aldrig glip af de dagpenge til selvstændige som du kan være berettiget til at få udbetalt.

Så hvad end du allerede lever som selvstændig erhvervsdrivende og overvejer dine muligheder for dagpenge selvstændig, eller måske bare overvejer om det måske er næste skridt i din karriere at gå selvstændigt, så bør du besøge billigakasseguide.dk og gennemse dine muligheder for selvstændig dagpenge med det samme.

Kan man få dagpenge som selvstændig?

Som selvstændig kan man få supplerende dagpenge, hvis du er medlem af en a-kasse og overfylder kravene dertil.

Hvordan fungerer supplerede dagpenge som selvstændig?

Supplerende dagpenge for selvstændige fungerer således, at du kan få udbetalt dagpenge for de timer du ikke arbejder på din egen virksomhed.

Du kan altså få op til 160,33 timer og måneden med supplerende dagpenge (130 timer om måneden, hvis du er deltidsforsikring).

Hvis du vælger at arbejde 100 timer om måneden på egen virksomhed, vil du dermed kun kunne få udbetalt dagpenge for 60,33 timer.

Det mindste beløb du kan få udbetalt i dagpenge per måned er 14,8 timer som fuldtidsforsikret og 12 timer hvis du er deltidsforsikret.

Det vil altså sige at hvis du som fuldtidsforsikret vælger at arbejde 150 timer om måneden på egen virksomhed vil du ikke kunne få udbetalt de resterende 10,33 timer.

Og hvis du som deltidsforsikret arbejder 120 timer om måneden på egen virksomhed vil du ikke kunne få udbetalt de resterende 10 timer. 

Hvor længe kan jeg få dagpenge som selvstændig?

Du kan som udgangspunkt kun drive selvstændig forretning i 30 uger med dagpengeret. Du har dog i særlige tilfælde mulighed for at forlænge denne periode med 12 uger yderligere. Således at du i alt har 42 med supplerende dagpenge.

Skal man stå til rådighed på arbejdsmarkedet?

Mens du driver selvstændig virksomhed på supplerende dagpenge, skal du stadig være til rådighed på arbejdsmarkedet. Det vil altså sige at du med en dags varsel skal være parat til at overtage et lønmodtagerarbejde.

Skal jeg stadig møde til samtaler i a-kassen og hos jobcenteret?

Mens du modtager supplerende dagpenge som selvstændig erhvervsdrivende skal du stadig møde til samtaler hos både a-kassen og jobcenteret.