BilligAkasseGuide er en annonceside - Sådan tjener vi penge
 1. Hjem
 2. Blog
 3. Den komplette guide til den perfekte jobansøgning

Den komplette guide til den perfekte jobansøgning

Af Morten Jørgensen opdateret d. 20-01-2022

Den perfekte jobansøgning vil ofte være afgørende for, om du kan få det job, du går og drømmer om. Danske virksomheder modtager i øjeblikket flere jobansøgninger end nogensinde før. Det er derfor alfa omega, at man går i dybden med sin jobansøgning og formår at fremhæve sine kvalifikationer og motivation på det bedst mulig vis.

Hos Billigakasseguide.dk har vi arbejdet en stor guide, som guider dig igennem hele processen trin-for-trin. Guiden er udarbejdet som en e-bog, som du kan downloade og anvende kvit og frit. I e-bogen kan du læse konkrete tips og tricks til, hvordan du skaber et godt indtryk og vækker tillid hos den ønskede arbejdsgiver.

E-bogen er ikke tilegnet dig, som ønsker at skrive en hurtig og sjusket jobansøgning på 5-10 minutter. Den er derimod tilegnet dig, som er ambitiøs og har et oprigtigt ønske om at skabe et godt indtryk igennem din jobansøgning. Læser du hele e-bogen, så vil du have meget bedre forudsætninger for at skrive den bedste jobansøgning.

Der findes ikke noget facit for at skrive den helt perfekte jobansøgning. Vi leverer til gengæld en opskrift på, hvordan du skriver en fremragende ansøgning. Du bliver introduceret for vigtig information, gode teknikker og en lang række praktiske- og tekniske faktorer.

Disse tips får du

Der er mange vigtige faktorer, man skal være opmærksom på, når man skriver en jobansøgning. Første gang man skal skrive en jobansøgning kan det være svært at gennemskue, hvad der er vigtigt, og hvad der er knapt så vigtigt på at få med i jobansøgningen. Igennem grundig research og personlige erfaringer har vi udarbejdet en e-bog, som skal gøre dig godt rustet til at skrive en unik og tilfredsstillende jobansøgning. I e-bogen kommer vi ind på følgende faktorer:

 • Din motivation for at søge jobbet
 • Dine kvalifikationer
 • Brug af netværk
 • Stuktur og layout
 • Individuel jobansøgning for hver jobstilling
 • Uopfordrede ansøgning
 • Håndtering og valg af bilag
 • Kreativitet (tips til at skille dig ud)
 • Fremadrettet fokus (din indsats hos virksomheden)
 • Praktiske ting

Kort og godt kommer vi ind på alle de vigtige faktorer, som vedrører jobansøgninger. I den forbindelse svarer vi på de mest almindelige spørgsmål, som kan forekomme, når man skal skrive en ansøgning til en interessant virksomhed.

I e-bogen kan du også læse en række anbefalinger til ressourcer / medier, du kan benytte dig af. Vi har bl.a. lavet en stor oversigt over de bedste jobportaler, hvor du med fordel kan finde dit drømmejob og skabe kontakt til den virksomhed, som du ønsker at arbejde hos fremover.

E-bogen er spækket med gode tips og guldkorn, som du vil kunne få stor glæde af, når du skal skrive ansøgningen til den ønskede arbejdsgiver. Guiden er tilegnet alle danske jobsøgende, uanset hvilken jobstilling man ønsker at søge. Vores tips og tricks vil være gavnligt inden for alle tænkelige brancher.

Jobportaler

I forbindelse med din jobansøgning vil det være en fordel at kende til de bedste jobportaler i Danmark. Der findes en lang række jobportaler, som tager udgangspunkt i forskellige faggrupper og fagtyper. Du kan med fordel anvende disse portaler, når du vil finde frem til ledige stillinger inden for den ønskede fagtype.

Når du skal finde frem til ledige stillinger lige nu og her, bør du benytte dig af en eller flere jobportaler, som passer til dig og dine ønsker. På baggrund af dine jobønsker, kan du finde frem til interessante jobmuligheder via disse portaler.

De 10 bedste jobportaler

Hos Billigakasseguide.dk vil vi gerne være behjælpelige med at finde de bedste jobportaler. Downloader du vores nye e-bog om den perfekte jobansøgning, vil du bl.a. blive præsenteret for en fremragende oversigt over de 10 bedste jobportaler. Du skal blot skrive dig op til e-bogen, hvorefter du vil få den tilsendt e-bogen via e-mail.

Der er hurtig tilgang til samtlige portaler, så du nemt kan finde frem til relevante jobstillinger. Der er stor forskel på kvaliteten af de danske jobportaler. Derfor har vi valgt kun at nævne de 10 førende jobportaler, hvor dine muligheder for at finde frem til det ønskede job er størst.

Find ledige job ved at søge efter det ønskede job på en eller flere af disse portaler. Du får det fulde overblik over aktuelle job opslag, hvor du hurtigt kan blive sat i kontakt med arbejdspladser, som søger medarbejdere med dine kvalifikationer.

Populære jobportaler i Danmark:

Du bliver præsenteret for de største jobportaler i Danmark og de bedste 10 til den perfekte jobansøgning i vores e-bog, som du kan download gratis. Vil du være sikker på at få alle de vigtige pointer med, så kan du med fordel finde en notesblok og en kuglepen frem og notere de vigtigste pointer.

DK-Jobs er en privatejet jobportal, hvor SATS er ejeren. Jobportalen samarbejder med en række andre jobportaler, hvor hjemmesiden er målrettet specifikke jobtyper og brancher. Der er tale om henholdsvis vikarjob, IT-job, salgsjob, studiejob, freelance og tandplejejob. Har du tanker om at arbejde indenfor en eller flere af de nævnte jobtyper, så kan du med fordel anvende DK-jobs, når du skal søge efter et nyt job. Jobportalen er gratis for jobsøgende såvel som virksomheder, hvilket har gjort det til en meget populær løsning. I øjeblikket er der 2.455 virksomheder og 32.000 jobsøgende oprettet på hjemmesiden. Når du skal søge efter arbejde, skal du vælge både jobkategori og amt.

Ofir er en af Danmarks ældste jobportaler, som har været kendt som jobformidler siden 1978. Idéen bag Ofir.dk var, at det skulle være nemt for jobsøgende at finde frem til de ledige job på det danske arbejdsmarked. Jobportalen har udviklet en meget unik og præcis søgefunktion, hvor jobsøgende kan være sikre på kun at blive præsenteret for de mest relevante jobstillinger. Ofir har desuden en stor joboversigt, hvor du kan finde ledige jobs indenfor det ønskede arbejdsområde. Portalen tager hensyn til både jobsøgende og virksomheder. Som jobsøgende bliver du hjulpet med at finde drømmejobbet indenfor det ønskede område, mens virksomheder får muligheden for at finde den helt rette medarbejder til den ledige stilling.

Jobindex har en stor oversigt over ledige jobs i Danmark. På hjemmesiden bliver der hvert år udsendt tusindvis af jobtilbud. Jobindex er i øjeblikket Danmarks største jobmarked med over 20.000 jobannoncer, 450.000 besøgende om måneden og 200.000 CV’er. Jobindex er en privatbørsnoteret virksomhed, som har eksisteret siden 1996. Det er gratis at være medlem af Jobindex, og man kan enten logge ind pr. e-mail, Facebook eller Google Plus.

Ønsker du kvalificeret hjælp til at skrive den bedste jobansøgning, kan du med fordel alliere dig med din a-kasse. A-kasser har naturligvis interesse i, at deres ledige medlemmer hurtigst muligt kommer tilbage på arbejdsmarkedet. Din a-kasse vil i den anledning være behjælpelig i forbindelse med jobansøgning og jobskifte. Ydermere er der mulighed for at blive økonomisk sikret i ledighedsperioden i form af udbetaling af dagpenge, hvis du er medlem af en a-kasse.

Du ønskes god læselyst og held og lykke med jagten på dit drømmejob.