BilligAkasseGuide er en annonceside - Sådan tjener vi penge
  1. Hjem
  2. Blog
  3. Skift fagforening

Skift fagforening

Af Morten Jørgensen opdateret d. 21-02-2022

Går du og leger med tanken om at skift fagforening? Eller har du nogensinde tænkt over om det overhovedet er muligt at flytte fagforening? Så er du kommet til det rette sted. Her får du nemlig et større overblik over skift af fagforening.

Der kan være mange gode grunde til både skift af fagforening og a kasse, og det kan være meget forskelligt fra person til person, hvorfor man vælger at skifte. Det kan eksempelvis være du har skiftet branche, gerne vil have en mere tværfaglig fagforening eller noget helt tredje.

Men inden du begynder at skift fagforening, kan det være en god ide at undersøge dine muligheder grundigt, så du ikke skal flytte fagforening inden for noget tid igen. På den måde får du det bedste skift af fagforening.

Hvordan skifter man fagforening?

Men inden du begynder at skifte fagforening, kan det være en rigtig god ide at sætte sig godt ind i, hvordan skifter man fagforening. Hvis du gerne vil skifte fagforening, har du mulighed for at gøre det uanset om du er ledig eller på arbejdsmarkedet.

Hvis du gerne vil foretage skift af fagforening, er der en række ting du bør være opmærksom på. Det kan eksempelvis være regler for skift af fagforening, fordi hvis du ønsker at skift fagforening, skal du være opmærksom på at der er et opsigelsesvarsel på din gamle fagforening.

Men når det er sagt, vil du i de fleste tilfælde kunne udfylde en blanket i din nye fagforening og lade dem overflytte dig uden problemer. Hvis du ønsker at skifte fagforening som ledig, kan det være en god ide at undersøge, hvad det koster at være meldt ind som ledig, og om den nye fagforening kan hjælpe dig i den branche du ønsker at søge ind i. Dette kan også være en god ide at undersøge, hvis du er på arbejdsmarkedet og ønsker at skifte.