BilligAkasseGuide er en annonceside - Sådan tjener vi penge
  1. Hjem
  2. Blog
  3. Supplerende dagpenge

Supplerende dagpenge

Af Morten Jørgensen opdateret d. 25-01-2022

Supplerende dagpenge er en rigtig god mulighed for dig, der gerne vil arbejde ved siden af dine dagpenge, men ikke har mulighed for at arbejde fuldtid og forsørge dig selv helt. Supplerende dagpenge kan man nemlig få, hvis man har et deltidsarbejde. Det kunne være freelance arbejde, almindeligt timelønnet arbejde med faste arbejdstider eller måske som del af et vikarteam. På denne måde holder du dig altså beskæftiget og får god og brugbar erfaring på dit CV, mens du samtidigt søger andet arbejde, der ville kunne beskæftige dig fuldtid. Det kan enten være, at du søger andre deltidsstillinger, som kan supplere din beskæftigelse, eller leder efter et fuldtidsarbejde.

Der er mange regler for supplerende dagpenge, men det kan du alt sammen blive lidt klogere på ved at læse med her. Det kan nemlig være værd at vide noget om supplerende dagpenge regler, eller hvordan beregnes supplerende dagpenge eller kende de mange supplerende dagpenge satser. Overvejer du om du er berettiget til at modtage supplerende dagpenge, kan du læse med her og blive klogere på dine muligheder.

Regler for supplerende dagpenge

Der er mange forskellige regler for supplerende dagpenge, og jeg vil først og fremmest foreslå at du kontakter din a-kasse, hvis du overvejer muligheden for supplerende dagpenge. Din a kasse alt til regler for supplerende dagpenge og kan derfor guide dig i den helt rigtige retning. Supplerende dagpenge hvor længe afhænger også af din a-kasse, så det er værd at ringe til dem. Men overordnet set er der nogle relativt enkle regler for supplerende dagpenge, der gælder de fleste dagpengemodtagere.

Først og fremmest skal man søge arbejde, hvis man skal være berettiget til dagpenge i det hele taget, og det gælder derfor også supplerende dagpenge. Hvor meget du skal søge og hvordan du skal dokumentere det til din a-kasse afhænger dog af din specifikke a-kasse og deres systemer og regler. Men overordnet set kan man sige, at som modtager af supplerende dagpenge skal du søge job alle de dage, hvor du ikke arbejder med din deltidsstilling eller med dine freelance projekter. Der er forskellige supplerende dagpenge satser og hvor meget du kan få udbetalt i supplerende dagpenge afhænger altså af forskellige ting. 

Hvordan beregnes supplerende dagpenge? 

Først og fremmest vil de fleste a kasser beregne dine supplerende dagpenge ud fra din generelle dagpengesats, og denne kan variere alt efter din tidligere beskæftigelse og din uddannelse. Derefter vil a-kassen se på dine muligheder for supplerende dagpenge ved at orientere sig i din løn fra dit deltidsarbejde. Arbejder du som freelancer er du sandsynligvis honorarlønnet og din supplerende dagpenge satser vil blive beregnet ud fra disse honorarer og kan derfor variere fra måned til måned. Vi vil igen foreslå at du kontakter din a-kasse, hvis du er i tvivl og overvejer supplerende dagpenge eller er i tvivl om supplerende dagpenge nye regler eller lignende. Tingene kan jo med jævne rum ændre sig. Er du timelønnet og arbejder en fast antal timer om ugen, vil dine supplerende dagpenge justeres herefter.

Derfor kan man overordnet sige, at arbejder du 10 timer om ugen hos en virksomhed afregnes disse 10 timer dine dagpenge, og du vil modtage supplerende dagpenge for de resterende 17.5 timer, for at udfylde en hel fuldtids arbejdsuge. Vi vil igen her nævne at det kan være en god idé at kontakte din egen a-kasse, for at være helt sikker på, hvordan supplerende dagpenge regler passer i netop din unikke situation.

Det kan også være en rigtig god idé at undersøge billigakasseguide.dk for at orientere sig i de forskellige muligheder, hos de forskellige a-kasser i Danmark. På denne måde er du sikker på, at du altid arbejder under de bedste forudsætninger og forhold. Er du selvstændig og overvejer om du har ret til supplerende dagpenge er der også unikke muligheder for det, og du bør kontakte din a-kasse, men kan også til en starte orientere dig på billigakasseguide.dk og finde artiklen om “Dagpenge til selvstændige”.