BilligAkasseGuide er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Uanset om man er i arbejde eller ej, bør man have bekendtskab med begreberne a-kasse og fagforening. Det er med til at sikre dig både økonomisk- og juridisk bistand, hvis du mister dit arbejde eller f.eks. oplever problemer med dine ansættelsespapirer. A-kasse og fagforening er to forskellige begreber, som danskerne har tendens til at forveksle med hinanden.

Mest populære tilbud på a-kasse og fagforening i Danmark

Det faglige hus
Det Faglige Hus er landets billigste a-kasse og har mere end 145.000 medlemmer. Det Faglige Hus har både fagforening og a-kasse, hvor alle danskere kan blive medlem. Du kan altså blive medlem af denne fagforening og a-kasse, uanset hvilken job du har. Der er tale om en upolitisk organisation, som udelukkende har fokus på at varetage deres medlemmers interesser. Hos Det Faglige Hus betaler du en beskeden medlemspris hver måned og opnår en lang række attraktive medlemsfordele.
ASE A-kasse
Ase a-kasse og fagforening har med sine 150.000 medlemmer, samt mulighed for at være medlem som både lønmodtager samt selvstændig skabt en grobund for hjælp. Ase a-kasse har med sin konkurrencedygtige pris og høje kundetilfredshed skabt et solidt grundlag for at få dig videre. Hvis du er medlem af Ase a-kasse, er du sikret rådgivning, kurser og ikke mindst juridisk hjælp. Serviceniveauet er højt for at give dig de bedste muligheder for at styrke dig i at komme videre, med din tilfredshed som prioritet.
CA A-kasse
CA a-kasse og fagforening har mere end 63.000 medlemmer indenfor bl.a. økonomi, kommunikation og ledelse. Med CA a-kasse og CA Advokathjælp bliver der lagt vægt på udvidet service og høj kundetilfredshed til en konkurrencedygtig pris. Melder du dig ind i CA a-kasse, kan du få glæde af kurser, workshops, rådgivning / sparring, kompetent service og ikke mindst nem advokathjælp. A-kassen er henvendt til højtuddannede i erhvervslivet.
Krifa
Krifa a-kasse og fagforening er for alle danske lønmodtagere og selvstændige erhvervsdrivende. Kristelig Fagforening og Kristelig a-kasse giver dig naturligvis for at få udbetalt dagpenge ved arbejdsløshed. Derudover står Krifa til rådighed med at bringe dig videre i din jobsøgning og karriere. Kristelig Fagbevægelse er Danmarks 4. største arbejdsløshedskasse med omkring 170.000 medlemmer. Hos organisationen bliver der ikke stillet nogen krav til hverken medlemmernes job eller uddannelse. Krifa har en specialiseret a-kasse rettet mod selvstændige, som er kendt under Krifa Erhverv.
Business Danmark
Hos Business Danmarks a-akasse får du dagpenge ved arbejdsløshed og kompetent hjælp og rådgivning til at finde et nyt job. Business Danmark a-kasse og fagforening har mange års erfaring indenfor marketing, salg og rådgivning. Business Danmark har været en tværfaglig a-kasse siden 2011 og optager nu både lønmodtagere og selvstændige. Business Danmark er en af de mindre a-kasser i Danmark med et beskedent medlemstal på 27.000. Ikke desto mindre har flere undersøgelser vist, at Business Danmark er en af de bedste a-kasser målt på kundetilfredshed.
Frie funktionærer
Frie Funktionærer er en tværfaglig a-kasse og fagforening for både lønmodtagere, selvstændige og nyuddannede. Der er tale om en partipolitisk neutral organisation, som tilbyder lav a-kassekontingent, juridisk bistand og en masse fordelagtige medlemstilbud. Frie Funktionærer er ifølge Trustpilot.dk den bedste a-kasse og fagforening med udgangspunkt i kundetilfredshed. Du får bl.a. tilbudt Frie Funktionærer lønsikring, hvor du kan forsikre 80% af din løn.
Lederne
Ledernes a-kasse og fagforening er en interesseorganisation for ledere og særligt betroede medarbejdere. Lederne a-kasse har omkring 110.000 medlemmer, som kan få glæde af a-kassens mange ydelser. Du er som medlem sikret dagpenge ved arbejdsløshed, ligesom du har mulighed for at tegne lønsikring, hvis du er medlem af både Ledernes fagforening og a-kasse. Ledernes fagforening er for både lønmodtagere og selvstændige. Du kan dermed fortsætte med at være medlem, hvis du vælger at starte din egen virksomhed.

Få fordele ved at blive medlem af en a-kasse og fagforening

A-kassen fungerer som den økonomiske sikkerhed i forbindelse med arbejdslivet. Hvis du skulle risikere at miste dit job, vil du få udbetalt dagpenge hver eneste måned. Det er endda muligt at få udbetalt supplerende dagpenge, hvis man f.eks. får et job, hvor man kun er deltidsansat. A-kassen hjælper dig desuden med at komme tilbage på arbejdsmarkedet. De tilbyder en lang række kurser, som skal gøre dig bedre rustet til at få et nyt arbejde. A-kassen er ligeledes praktisk for studerende, som snart afslutter deres uddannelse. Efter afsluttet uddannelse er det nemlig muligt at få udbetalt dagpenge, hvis det ikke lykkedes dig at finde et job. Hver måned betaler man et fast kontingent, hvor pengene går til finansiering af dagpenge. Fagforeningen står for den juridiske bistand i forbindelse med dit job. Det er altså fagforeningen, der står til rådighed, hvis du har uoverensstemmelser med din arbejdsgiver. Bliver du f.eks. fyret på et uretmæssigt grundlag, så kan du gå til din fagforening og få hjælp. Der er tale om en organisation, hvor man både kan gøre brug af advokater, rådgivere og jurister. En fagforening vil typisk hjælpe med ansættelse, pension, sygdom o.l.

Valg af fagforening og a-kasse

Det er hverken lovpligtigt at være medlem af en a-kasse eller en fagforening. Dog er der mange arbejdspladser, hvor man tager det som en selvfølge, at de ansatte er medlem af en fagforening og a-kasse. Langt de fleste danskere lønmodtagere er medlem af både a-kasse og fagforening, men valget er helt op til dig selv. Man behøves i den forbindelse ikke være medlem af en fagforening for at blive medlem af en a-kasse og omvendt.

Man kan helt overordnet dele fagforeninger og a-kasser op i faglige- og tværfaglige orienterede. Prismæssigt vil det være bedst at vælge en tværfaglig a-kasse / fagforening, hvor foreningen beskæftiger sig med alle arbejdsområder. De fagligt afgrænsede a-kasser tager udgangspunkt i udvalgte arbejdsområder. Fordelen ved de fagligt orienterede fagforeninger / a-kasser er, at de er bekendt med de specifikke problemstillinger inden for din branche. Der er ligeledes foreninger, som er henvendt til henholdsvis lønmodtagere og iværksættere / selvstændige.

Når man skal vælge a-kasse og / eller fagforening, så skal man have gjort sig nogen tanker på forhånd. Først og fremmest skal man være klar over, at foreninger har forskellige politiske holdninger. Hvis du ikke støtter noget politisk parti, så vil det være en fordel at vælge en forening uden politiske holdninger. Undersøg derefter hvad den enkelte forening specialiserer sig i. Vælg med fordel en a-kasse / fagforening, som beskæftiger sig med din branche. Det er ikke et krav at vælge fagforening og a-kasse samme sted, men det kan være en stor fordel. Der kan både være tekniske- og økonomiske fordele ved at samle a-kasse og forening samme sted. Både a-kasse og fagforeningskontingent er fradragsberettiget, således at du kan trække det fra i SKAT.

Opsummering - Vælg a kasse og fagforening ud fra følgende kriterier:

  • Politiske holdninger
  • Pris
  • Medlemsfordele
  • Foreningens segmenter / faggrupper

Læs også om: Billig a-kasse