BilligAkasseGuide er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Et dagpengekort er et kort, som du skal udfylde hver måned for at få udbetalt dagpenge. Dagpengekortet gælder kun for en måned ad gangen. I gamle dage kunne man kun udfylde den månedlige blanket i hånden, men i dag har man selvfølgelig mulighed for at gøre det digitalt via en computer, tablet eller smartphone.

Det er nødvendigt at indsende et dagpengekort hver måned, da den økonomiske støtte afhænger af, om du har været syg, holdt ferie eller har arbejdet i perioden. Du bør altid læse vejledningen, før du udfylder blanketten, da det er alfa omega, at du udfylder blanketten korrekt, så du kan få de dagpenge, du er berettiget til.

Blanketten skal typisk indeholde følgende oplysninger:

  • Navn
  • CPR-nummer
  • Periode
  • Arbejdstimer (hvis du har arbejdet)
  • Sygdom og ferie i perioden (svar ja eller nej)
  • Udbetaling fra privat tillægsforsikring (svar ja eller nej)

Dagpengekortet eller også kendt som månedskortet skal udfyldes og indsendes til tiden, hvis du skal være sikker på at modtage dagpenge den sidste hverdag i måneden. Fristen kan variere fra a-kasse til a-kasse, hvorfor du er nødt til at rette henvendelse til din rådgiver, hvis du ikke er blevet gjort opmærksom på fristen. Du kan med fordel skabe dig et overblik over din a-kasses udbetalingsperioder.

Dagpengekort blanket

A-kasserne giver dig typisk mulighed for at indsende den månedlige blanket digitalt, men du kan også printe blanketten ud og udfylde den i hånden. Få evt. hjælp til at udfylde din blanket, hvis det volder dig problemer.

Som medlem af en a-kasse er det vigtigt, at du holder dig ajourført med de nyeste regler for dagpengesystemet i Danmark. Der bliver nemlig jævnligt vedtaget nye regler. Du kan læse alt om det aktuelle dagpengesystem på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside.