BilligAkasseGuide er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Det er ikke lovpligtigt at melde sig ind i en a-kasse som lønmodtager, men der er ikke desto mindre mange fordele ved at være medlem af en a-kasse. Som lønmodtager vil du finde ud af at, der er rigtig mange a-kasser at vælge mellem. I den forbindelse er det værd at gøre sig nogle overvejelser, før man træffer sit endelige valg.

Derfor bør du være medlem af en a-kasse

Som bekendt er der ingen, der tvinger dig til at blive medlem af en a-kasse. Dog kan man gøre sig selv en stor tjeneste ved at melde sig ind i en a-kasse, da man kan sikre sig økonomisk. Står du en dag i den uheldige situation, at du mister dit job, så vil du stå uden nogen indkomst, hvis du ikke er medlem af en a-kasse. Hvis du modsat er medlem af en a-kasse, vil du få udbetalt dagpenge, såfremt du bliver arbejdsløs. Dermed kan man få ro i kroppen og sikre sig en bedre nattesøvn, da man ikke skal bekymre sig om sin økonomiske situation.

I perioden hvor man er arbejdsløs, bliver man udbetalt et fast beløb hver måned, som kan dække de faste udgifter. Dette sikrer dig, at du ikke er tvunget til at flytte fra hus og hjem i tilfælde af, at du bliver ramt af en fyringsrunde på din arbejdsplads. I perioden hvor du er arbejdsløs, kan du desuden modtage personlig vejledning omkring jobsøgning, så du hurtigt kan komme tilbage på arbejdsmarkedet. Der vil desuden være rig mulighed for at deltage i diverse arrangementer og events, hvor du kan blive bedre til at håndtere jobsamtaler o.l.

Meld dig ind i en a-kasse for lønmodtagere

Min a-kasse
Min a-kasse tilbyder billig a-kasse for lønmodtagere. Der er tilmed mulighed for at blive medlem af en gratis a-kasse, hvis man er under uddannelse. Min a-kasse er kåret som den a-kasse for lønmodtager med den højeste medlemstilfredshed 3 gange i træk. Der er udelukkende tale om en arbejdsløshedskasse, og der er dermed ikke en fagforening tilknyttet. Hos min a-kasse er der mulighed for at blive medlem af en a-kasse med lavt kontingent, medlemsfordele og mulighed for lønsikring.
FTF A
FTF a-kasse henvender sig til lønmodtagere, som leder en professionel og samtidig billig a-kasse. FTF A fungerer ikke udelukkende som en a-kasse for lønmodtager, da de også har en lang række andre fordele. Som medlem af FTF A er du naturligvis sikret dagpenge ved arbejdsløshed, ligesom du kan få sparring / rådgivning, tegne lønsikring og meget mere. Her kan du blive medlem af en tværfaglig a-kasse, som er blandt landets største og samtidig billigste a-kasser.
Det Faglige Hus
Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening med a-kasse for både lønmodtagere og selvstændige erhvervsdrivende. Er du lønmodtager, kan du blive medlem af a-kasse og fagforening til en lav månedlig pris. Melder man sig ind i Det Faglige Hus fagforening og a-kasse, får man de første 3 måneder i fagforeningen helt gratis. Som medlem af fagforeningen kan man bl.a. få glæde af gode tilbud og fordele, hvor man kan opnå store kontante besparelser på ferier, oplevelser og diverse forbrugsvarer.
Krifa
Krifa er en a-kasse for lønmodtager, som udbetaler dagpenge ved arbejdsløshed, samtidig med de hjælper dig tilbage på arbejdsmarkedet. Krifa a-kasse og fagforening er for både ledige, studerende, selvstændige og senior. Står du uden arbejde, får du en masse værktøjer, som kan hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt. Krifa kan rådgive og informere om gode tips til jobsøgningen, ligesom du kan blive klogere på dine muligheder og de aktuelle regler.
Business Danmark
Business Danmark a-kasse for selvstændige og lønmodtagere tilbyder udvikling, sikkerhed og besparelser på en lang række udgifter. Som medlem får du juridisk rådgivning, kontante fordele, netværk og meget mere. Melder du dig ind i Business Danmark a-kasse for lønmodtager, kan du være sikker på, at du altid kan få kompetent rådgivning og sparring. Hvis du er under uddannelse, kan du blive medlem af Business Danmark uden at betale kontingent.
Lederne
Lederne er i øjeblikket Danmarks største fagorganisation og a-kasse for ledere på det danske arbejdsmarked Ledernes a-kasse tilbyder gratis juridisk rådgivning og karriereudvikling, ligesom der er mulighed for at tegne en attraktiv lønsikring efter dine individuelle behov. Bliver du fyret eller får nyt job, kan Lederne hjælpe dig at sørge for, at alle dine rettigheder bliver overholdt. Såfremt du er leder eller særligt betroet medarbejder, får du glæde af en af landets billigste a-kasser.

Hvilken a kasse som lønmodtager?

Antallet af a-kasser i Danmark er voksende, og det kan ved første øjekast være svært at gennemskue, hvad der adskiller de forskellige a-kasser. Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvorvidt du vil være medlem af en faglig a-kasse eller en tværfaglig a-kasse.

Fordelen ved en faglig a-kasse er, at a-kassen er specialiseret indenfor netop dine fagområder, så du er sikret specialiseret rådgivning og sparring. Fordelen ved en tværfaglig a-kasse er, at kontingentet typisk er lavt sammenlignet med faglige a-kasser. Ønsker du udelukkende at melde dig ind i en a-kasse for at sikre dig dagpenge ved arbejdsløshed, så kan du med fordel melde dig i en tværfaglig a-kasse. Er det lige så vigtigt for dig at kunne få specialiseret rådgivning, så vil en faglig a-kasse som lønmodtager være det åbenlyse valg.

Det er vigtigt at bemærke, at uanset hvilken a-kasse du er medlem af, så vil du få udbetalt den samme dagpengesats ved arbejdsløshed. Selvom du betaler flere penge i kontingent for din a-kasse, vil du altså ikke modtage flere dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed. I forhold til økonomisk sikkerhed vil det dermed være underordnet, om du er medlem af den dyreste- eller den billigste a-kasse som lømodtager.

Men hvilken a-kasse bør jeg så blive medlem af? Blot fordi dine kolleger, venner eller familiemedlemmer er medlem af én a-kasse, så er det ikke ensbetydende med, at du behøves blive medlem af den samme a-kasse. Her på siden kan du skabe dig et overblik over, hvilke a-kasser du kan vælge at blive medlem af. Selvom du melder dig ind i én a-kasse i dag, er det ikke ensbetydende med, at du skal være medlem af den samme a-kasse resten af dit arbejdsliv. Får du på et tidspunkt lyst til at skifte til en anden a-kasse pga. lavere kontingent, medlemsfordele eller lignende, så kan du nemt og hurtigt skifte a kasse.

A-kasse lønmodtager og selvstændige: ASE og FTF A er eksempler på to a-kasser for lønmodtagere. Dog man kan også melde sig i ASE a-kasse, hvis man er selvstændig erhvervsdrivende. Det kan være fordelagtigt at melde sig i en a-kasse, som er tilgængeligt for både lønmodtagere og selvstændige. Såfremt man på et tidspunkt beslutter sig for at blive selvstændig med egen virksomhed, kan man nemlig fortsætte med at være medlem af den samme a-kasse. Du kan med fordel blive medlem af FTF A som lønmodtager, da det er en af landets billigste a-kasser med en lang række medlemsfordele.

Vælg en a-kasse med høj medlemstilfredshed

Der er flere faktorer, man bør have med i tankerne ved valg af a-kasse som lønmodtager. En af de vigtigste faktorer bør være medlemstilfredshed, da serviceniveauet kan være svingende fra a-kasse til a-kasse. STAR (tidligere Arbejdsdirektoratet) udarbejder hvert andet år en analyse over a-kassemedlemmernes tilfredshed. Undersøgelsen har ved flere lejligheder bevist, at der ikke nødvendigvis er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, når man taler om a-kasser. De seneste tre år er Min a-kasse blevet kåret som den a-kasse med de mest tilfredse medlemmer.

Skal du vælge den rette a kasse for lønmodtagere, kan du starte med at rette dit blik mod vores store oversigt. Vi har gjort det overskueligt for dig ved at samle alle de største a-kasser i en oversigt, hvor du bliver kort introduceret for a-kassernes priser, medlemstal og medlemstilfredshed. I vores oversigt kan du altså hurtigt finde frem til den a-kasse for lønmodtagere, som enten er den billigste, den med det højeste medlemstal eller den med den højeste medlemstilfredshed.

Er du overbevist om, at en a-kasse som lønmodtager er det rette valg, så kan du allerede nu melde dig i en a-kasse.