1. Hjem
  2. Kontor og økonomi
  3. A kasse for jurister

A kasse for juristerINDHOLDSFORTEGNELSE

Om du er jurist eller læser jura, kan det være en god idé at være medlem af en a kasse. En a kasse sikrer dig økonomisk støtte hvis du en dag skulle stå uden arbejde.

A kasse jurist - hvorfor blive medlem?

Hvis du som jurist en dag skulle ende i den uheldige situation, at stå uden arbejde i en periode, vil du som medlem af en a-kasse kunne få udbetalt dagpenge. Du vil kunne få udbetalt 90% af din hidtidige løn, dog maks 19.351,- pr. md. (2022 tal). Hvis dette beløb ikke er nok, kan du tilkøbe lønsikring. Lønsikring er en yderligere forsikring udover a kassen, hvor du kan få dækket helt op til 90% af din hidtidige løn.

A-kasse jurist - fordele og ulemper

Fordelen ved at være medlem af en a kasse er først og fremmest dagpenge. Derudover tilbyder de fleste a kasser også tillægsydelser såsom adgang til karriererådgivning, kurser mm. 

Den eneste ulempe ved at være medlem af en a kasse som jurist er, at det koster penge. Det de fleste ikke ved er at du kan fratrække en del af beløbet i skat. 

A kasse jurastuderende

Hvis du er jurastuderende og går og overvejer at melde dig ind i en a kasse, så er du heldig. De fleste a kasser tilbyder nemlig gratis a kasse mens du studere. Husk dog på, at efter endt uddannelse begynder du selv at skulle betale, derfor er det en god idé at tænke over prisen, som du skal betale efterfølgende inden du melder dig ind. Hvis du er jurastuderende og melder dig ind i god tid vil du modtage dagpenge fra første ledighedsdag. Hos de fleste a-kasser skal du have været medlem i minimum 12 måneder for at kunne modtage dagpenge efter endt studie. Ifølge Djøf Bladet står 35% af jurister ledige de første 3 måneder efter endt uddannelse. 

Særlige fordele for jurastuderende:

  • Gratis medlemskab mens du studere. 
  • Få op til 13.836 kr./md. (2022 tal) fra første ledighedsdag efter endt studie.