1. Hjem
  2. Informationsteknologi A-kasser

Informationsteknologi A-kasserINDHOLDSFORTEGNELSE

A-kasse for informationsteknologibranchen

Der findes en række forskellige a-kasser i Danmark, som hver især henvender sig til et bestemt erhverv eller en bestemt branche. Hvis man er medlem af en a-kasse, er man berettiget til arbejdsløshedsunderstøttelse i form af dagpenge, hvis man mister sit arbejde. A-kasserne tilbyder dog også en række andre tjenester, som variere for den enkelte a-kasse bl.a:

  • Kurser som giver flere karrieremuligheder
  • karriererådgivning og sparring med specialister
  • Hjælper med at udvikle dine karriere kompetencer
  • Hjælper CV og ansøgning
  • Juridisk rådgivning
  • Dagpenge
  • Workshops

Sammenligning af priser for arbejdsløshedskasser inden for IT

Når man leder efter en a-kasse, kan det være en fordel at sammenligne priserne mellem de forskellige a-kasser inden man træffer et valg. på den måde kan man tage et oplyst valg. og vælge den bedste a kasse for én selv. Hvis man gerne vil spare penge, kan man også sammenligne udelukkende efter pris. Nogle a-kasser er billigere end andre, de billigste a-kasser man finder på markedet vil ofte være de tværfaglige a-kasser, såsom Det Faglige Hus.

Hvorfor melde sig ind hos en a-kasse ?

Der er mange gode grunde til at melde sig ind hos en a-kasse i Danmark. Den primær årsag til at blive medlem er forsikring mod arbejdsløshed. Men for mange er en a-kasse meget mere lønforsikring for lønmodtagere. 

Hvordan vælger man den rette a-kasse ?

Hvis man leder efter en a-kasse, er det vigtigt at sikre sig, at man vælger den rigtige. Den bedste måde at gøre dette på er at overveje sit erhverv og finde en a-kasse, der er specialiseret i branchen, men arbejder hos. Hvis man f.eks. er programmør eller arbejder med systemudvikling, bør man søge efter en a-kasse, der beskæftiger sig med informationsteknologi. Dette vil sikre, at man har de bedste chancer for at få hjælp til at finde et nyt job, hvis man skulle miste sit nuværende. 

Hvis man derimod udelukkende er på udkig efter en a-kasse som kan sikre dagpenge, kan man vælge en tværfaglig a-kasse, disse a-kasser henvender sig til alle faggrupper på tværs af brancher og er som regel billigere.

Hvordan bliver man medlem af en a kasse

Kan man skifte a-kasse hvis man allerede er medlem ?

Hvis man i forvejen er medlem af en a-kasse, kan man skifte til en anden a-kasse. Det er dog vigtigt, at man ikke ringer til sin a-kasse og beder dem om at lukke sit nuværende medlemskab, da man i så fald mister sin anciennitet.

I stedet kan man kontakte den nye a-kasse, som man ønsker at skifte til, og oplyse navnet på sin tidligere a-kasse. Herefter sørger den nye for at kontakte den tidligere så man kan få overført sin anciennitet.

For at være berettiget til dagpenge skal du typisk have mindst 12 måneders anciennitet.

Hvad dækker a-kasse ?

A-kasserne i Danmark dækker en række begivenheder, herunder arbejdsløshed på grund af sygdom, barselsorlov, afskedigelser, virksomhedslukninger osv. Dagepengesatsen udgør 90 % af indkomsten før skat. Det maksimale beløb, man kan modtage hver måned, topper dog på 19.351 kroner medmindre man tilkøber lønsikring