1. Hjem
  2. A-kasse for studerende

A-kasser for studerende
INDHOLDSFORTEGNELSE

Dagpenge beregner vil blive placeret her

Det er blevet mere og mere almindeligt at melde sig ind i en a-kasse som studerende. Både fagforeninger og a-kasser er meget interesseret i at tiltrække studerende. Det er efter vores mening en rigtig god mulighed som studerende at få sit økonomiske fundament sikret ved at tilmelde sig en a-kasse når man er under uddannelse - det er endda hos udvalgte a-kasser gratis at blive medlem.

A kasse for studerende

Gratis a kasse for studerende

FTF A
FTF-A tilbyder gratis a-kasse til studerende. Melder du dig ind i FTF-A, får du bl.a. professionel hjælp til at skrive et skarpt CV og ansøgning. Som medlem af FTF a-kasse kan du altid få kompetent rådgivning og sparring. Studerende kan bruge alle FTF-A’s tilbud og få glæde af diverse rabatordninger. FTF-A tilbyder desuden billig a-kasse, hvis man vælger at fortsætte sit medlemskab efter at have afsluttet sin uddannelse.
Det Faglige Hus
Hos Det Faglige Hus fagforening og a-kasse tilbyder gratis medlemskab for alle studerende. Hvis du har problemer der relaterer sig direkte til studiet eller din læreplads, tilbyder Det Faglige Hus a-kasse og fagforening faglig og juridisk hjælp. Det Faglige Hus tilbyder ligeledes masser af medlemsfordele til deres studerende. Du kan blandt andet nyde godt at billigere forsikringer, ferieboliger i udlandet samt deltagelse i diverse events og konkurrencer.
Min a-kasse
Min a-kasse for studerende er et gratis tilbud for alle unge under uddannelse. Du kan gøre brug af tilbuddet allerede i dag, hvor du nemt og hurtigt kan tilmelde dig online. Du får en a kasse gratis studerende, som sørger for udbetaling af dagpenge, hvis du ikke kan finde et job efter afsluttet uddannelsesforløb. Medlemskabet er ikke bindende, men du kan vælge at fortsætte dit medlemskab efter afsluttet uddannelse, hvis du ønsker en god og billig a-kasse.
Krifa
Krifa a kasse studerende er et tilbud for dig, som leder efter en gratis a-kasse med attraktive medlemsfordele. Vælger man som studerende at blive medlem af Krifa a-kasse, kan man spare penge, få gratis hjælp og meget mere. Tilbuddet hedder Krifa Start og giver både studerende, elever og lærlinge mulighed for at blive medlem af en a-kasse kvit og frit.
ASE
ASE a-kasse tilbyder gratis medlemskab for alle unge under uddannelse. Du kan blive medlem af en gratis a-kasse for studerende, hvor du kan modtage dagpenge første dag efter din uddannelse. Derudover hjælper ASE a-kasse med skrivning af CV og ansøgning. Melder du dig ind i deres a-kasse studerende, kan du tilkøbe fagforening til en fordelagtig pris. ASE hjælper dig med at belyse dine muligheder og hjælper dig med at udnytte dit potentiale.
MA a-kasse
Hos MA a-kasse kan alle danske studerende blive medlem kvit og frit. I din studieperiode får du adgang til professionel rådgivning, ligesom du kan deltage i events og konkurrencer. Det giver dig mulighed for at blive medlem af en gratis a-kasse for studerende, hvor du kan opnå en lang række medlemsfordele. MA a-kasse for humanister byder ligeledes velkommen til studerende med en lang uddannelse.

Selvom du vælger en bestemt a-kasse som studerende, er det ikke ensbetydende med, at du er bundet af det medlemskab. Når du er forpligtet til at betale kontingent, vil det være relevant at finde den billigst a-kasse. Hvis det lykkedes dig at finde et billigere alternativ, kan du nemt og hurtigt skifte a-kasse. Hvad der er den bedste a kasse for studerende er meget individuelt og kommer an på hvad du studere, derfor vil vi anbefale at undersøge de forskellige studerende a kasse, for at finde den som passer til dig.

Læs også a-kasse for unge

A-kasse som studerende

Som studerende kan man melde sig ind i langt de fleste danske a-kasser uden at betale kontingent, det betyder altså at a kasse som studerende er gratis. Når man melder sig i en a-kasse, kan man sikre sig mod arbejdsløshed, når man har afsluttet sin uddannelse. Du har dermed mulighed for at få udbetalt dagpenge i den periode, hvor du ikke er på arbejdsmarkedet. Det kan nogle gange betale sig at undersøge om man kan få a kasse og fagforening studerende samme sted, for at spare penge når du er færdig uddannet.

A kasse som studerende

Såfremt du vil melde dig i en a-kasse for elever eller lærlinge, skal din uddannelse have en varighed på minimum 18 måneder. Det kan være en stor fordel at melde sig i en a-kasse så hurtigt som muligt. Hvis du melder dig i en a kasse mindst ét år, før du afslutter din uddannelse, kan du nemlig få udbetalt dagpenge fra første måned som arbejdsløs. Hvis du melder dig ind på et senere tidspunkt, vil du få en karenstid på én måned, hvor du ikke vil få udbetalt dagpenge.

Såfremt du ikke melder dig ind i en a-kasse under din studietid, har du kun to uger til at melde dig ind efterfølgende. Vi anbefaler at tjekke a-kasse regler studerende, da det kan være forskelligt fra a-kasse til a-kasse. Ligeledes findes der nogle andre regler for a kasse studerende over 30 år. Hvis du ønsker a kasse under uddannelse over 30 år, vil de typisk koste en lille smule ved de fleste a-kasser.