1. Hjem
  2. Salg og kommunikation A-kasser

Salg og kommunikation A-kasser



INDHOLDSFORTEGNELSE

A-kasse for salg og kommunikationsbranchen

Hvis du arbejder inden for salg eller kommunikation i Danmark, handler dit job ikke kun om at bringe brødet hjem. Det skal du selvfølgelig også gøre, men for mange sælgere, journalister og andre fagfolk, der sælger deres tjenester, er det afgørende, at de har adgang til den rigtige a-kasse, når de har brug for det. Det værste, der kan ske, er at blive arbejdsløs og ikke have nogen form for indtægt, da dette kan have store konsekvenser. Hos Billigakasseguide viser vi, hvilke a-kasser der egner sig bedst til folk, der arbejder, også indenfor salg og kommunikation.

På Billigakasseguide er vi eksperter indenfor a-kasser. Hos os gør vi det muligt at sammenligne a-kasser på tværs af brancher og faggrupper. Vi har gjort os umage med at udplukke de a-kasser vi mener passer bedst indenfor salg og kommunikation.

Hvorfor melde sig ind i en a-kasse ?

Hvis du er sælger eller kommunikationsmedarbejder, er arbejdsløshedsforsikring noget, du skal tænke over. Arbejdsløshed kan ske for alle, men hvis arbejdsløshed rammer dig én gang, så lider din økonomi, medmindre du er medlem hos en a-kasse eller andre former for lønsikring, kan du altså risikere at stå uden løn i en længere periode.

Hvordan bliver jeg medlem af en a-kasse ?

A-kasser er sat i verden for at gøre livet nemmere for medarbejdere i erhvervslivet. For at blive medlem hos en a-kasse, skal du købe et medlemskab, det bliver betalt som et kontingent, som typisk er en betaling der sker første bankdag hver måneden.

Kan jeg skifte a-kasse hvis jeg allerede er medlem ?

Ja, du kan godt skifte a-kasse selvom du allerede er medlem hos en anden a-kasse. Hvis du allerede har medlemskab hos en a-kasse er det dog vigtigt at du ikke ringer til din a-kasse og beder dem om at lukke dit medlemskab, da du i dette tilfælde vil miste din anciennitet, hvilket er den periode du har optjent ved at være på arbejdsmarked. 

For at få ret til dagpenge skal du typisk have mindst 12 måneders anciennitet. Kontakt i stedet den nye a-kasse som du vil skifte til og oplys navnet på din tidligere a-kasse, så sørger de for at flytte din anciennitet.

Er a-kasse obligatorisk ?

En arbejdsløshedsforsikring er ikke obligatorisk i Danmark, der er altså ingen der tvinger dig til at være forsikret mod arbejdsløshed. Men der er nogle gode grunde til, at det giver mening at være medlem hos en a-kasse.

Hvad tilbyder en a-kasse ?

Der er utroligt mange muligheder når det kommer til valg af a-kasse, a-kasserne tilbyder forskellige ydelser som medlemmer kan drage fordel af. Deres primære arbejdsopgaver er dog at sikre at medlemmerne får udbetalt dagpenge i form af ledighed. 

Ydelser som a-kasser tilbyder:

  • Kurser som giver flere karrieremuligheder
  • Rådgivning og sparring af specialister
  • Hjælper med at udvikle dine karriere kompetencer
  • Hjælper dig med jobsøgning
  • Juridisk rådgivning
  • Dagpenge

Hvad skal man være opmærksom på inden man vælger en a-kasse ?

A-kassen som du melder dig ind i, bør afspejle den type arbejde, du udfører. Hvis du er specialiseret indenfor salg, kommunikation eller marketing, bør du vælge a-kasse med omtanke. De enkelte a kasser beskæftiger sig typisk med hver deres branche, så de kan hjælpe medlemmer bedst muligt med deres karriere indenfor området. Derfor har vi på denne side fundet de a-kasser som passer bedst til salg og kommunikation. Vælg en a-kasse der beskæftiger sig med dit fag, såsom Business Danmark. 

Hvis du udelukkende vælger a-kasse på baggrund af dagpenge, så kan du vælge en tværfaglig a-kasse, såsom Det Faglige Hus. Tværfaglige a-kasser tager i mod alle faggrupper, og er som regel billigere end a-kasser som beskæftiger sig med en bestemt branche. På denne måde kan du kan du spare penge.

Hvad dækker en arbejdsløshedsforsikring ?

En arbejdsløshedsforsikringen dækker arbejdsløshed som følge af sygdom, barselsorlov, arbejdsløshed, virksomhedslukning mm. Dagpengesatsen udgør 90 % af din indkomst før skat, som du har fået udbetalt i dit sidste arbejdsår. Dog maksimum 19.351 pr. måned.

Underkategorier