1. Hjem
  2. Social og sundhed A-kasser

Social og sundhed A-kasser

A-kasse

527

KR. / PER MÅNED

Fagforening

74

KR. / PER MÅNED

Åben for Alle
Lønsikring

Medlemmer: 137.998.

Udvikling: -3,79% Hover icon

Gratis kurser og webinarer
Hjælper dig hurtigere tilbage i job
Billig fagforening!
ratingratingratingratingrating
ratingratingratingratingrating
Gå til udbyder

A-kasse

499

KR. / PER MÅNED

Fagforening

220

KR. / PER MÅNED

Åben for Ledere
Lønsikring

Medlemmer: 122.207.

Udvikling: 1,63% Hover icon

Perfekt for selvstændige
Juridisk rådgivning
Incl. lønsikring
ratingratingratingratingrating
ratingratingratingratingrating
Gå til udbyder
Derfor kan du trygt bruge BilligAkasseGuide

På BilligAkasseGuide arbejder vi for at give dig overblik over a-kasser og fagforeninger. Vi rangerer udbyderne efter faktorer som popularitet, pris, ekstra tilbud, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere herINDHOLDSFORTEGNELSE

A-kasse for social og sundhed

For mange personer som arbejder inden for social- og sundhedssektoren, er det afgørende, at de har adgang til den rigtige a-kasse, i tilfælde af at de får brug for den. Det værste, der kan ske, er at blive arbejdsløs og ikke have nogen form for indtægt, da dette kan have store konsekvenser for at få økonomien til at køre rundt.

Hos Billigakasseguide er vi eksperter indenfor a-kasser. Vi stræber efter at gøre det nemt at sammenligne a-kasser på tværs af brancher og faggrupper. Derfor har vi gjort os umage med at udplukke de a-kasser vi mener passer bedst indenfor social- og sundhedssektoren.

Hvorfor blive medlem hos en a-kasse ?

Hvis du arbejder inden for social eller sundhed, er arbejdsløshedsforsikring noget, du skal tænke over. Arbejdsløshed kan ske for alle, men hvis arbejdsløshed rammer dig én gang, så lider din økonomi, medmindre du er medlem hos en a-kasse eller andre former for lønsikring, kan du altså risikere at stå uden løn i en længere periode.

Hvordan bliver jeg medlem af en a-kasse ?

A-kasser er sat i verden for at gøre livet nemmere for medarbejdere på arbejdsmarked. For at blive medlem hos en a-kasse, skal du købe et medlemskab, hos en af de mange a-kasser. For at få et medlemskab skal du blot vælge hvilken a-kasse du vil være medlem hos, herefter skal du blot oprette dig, ved at indtaste de nødvendige oplysninger. A-kassen bliver betalt som et kontingent, som typisk er en betaling der sker første bankdag hver måneden.

Kan man skifte a-kasse hvis jeg allerede er medlem af en anden?

Ja, du kan godt skifte a-kasse, selv om du allerede er medlem af en anden a-kasse. Men hvis du allerede er medlem af en a-kasse, er det vigtigt, at du ikke ringer til din a-kasse og beder dem om at lukke dit medlemskab, da du i så fald mister din anciennitet, som er den periode, du har optjent ved at være på arbejdsmarkedet.

For at være berettiget til dagpenge skal du typisk have mindst 12 måneders anciennitet. Du skal i stedet kontakte den nye arbejdsløshedskasse, du ønsker at skifte til, og oplyse navnet på din tidligere arbejdsløshedskasse, så sørger de for at overføre din anciennitet.

Gratis medlemskab under uddannelse

Hvis du er under uddannelse tilbyder de fleste a-kasser mulighed for at blive gratis medlem. Fordelen ved at melde sig ind under uddannelse er man kan optjene anciennitet. Hvis man melder sig ind 12 måneder før endt uddannelse kan man således få dagpenge fra dag 1, hvis du ikke kan finde arbejde med det samme.

Hvad tilbyder en a-kasse ?

Udover dagpenge tilbyder a-kasserne som regel en lang række forskellige ydelser som medlemmer kan tage fordel af. Derfor kan det være en god idé at undersøge hvilke ydelser de forskellige a-kasser tilbyder inden man vælger, samt hvilke du ydelser ønsker.

Ydelser som a-kasser tilbyder:

  • Online kurser som giver flere karrieremuligheder
  • Gratis karriere rådgivning og sparring af specialister
  • Hjælper med at udvikle dine karriere kompetencer
  • Hjælp til CV og jobsøgning
  • Juridisk dækning
  • Dagpenge

Hvad skal man være opmærksom på inden man vælger en a-kasse ?

A-kassen som du melder dig ind i, bør afspejle den type arbejde, du udfører. Hvis du er specialiseret med pleje og omsorg, bør du vælge a-kasse med omtanke. De enkelte a kasser beskæftiger sig typisk med hver deres branche, så de kan hjælpe medlemmer bedst muligt med deres karriere indenfor området. Derfor har vi på denne side fundet de a-kasser som passer bedst til salg og kommunikation. Vælg en a-kasse der beskæftiger sig med dit fag, såsom Business Danmark.

Hvis du udelukkende vælger a-kasse på baggrund af dagpenge, så kan du vælge en tværfaglig a-kasse, såsom Det Faglige Hus. Tværfaglige a-kasser tager i mod alle faggrupper, og er som regel billigere end de traditionelle a-kasser som beskæftiger sig med en bestemt branche. På denne måde kan du kan du spare penge.

Hvad dækker en arbejdsløshedsforsikring ?

En arbejdsløshedsforsikringen dækker arbejdsløshed som følge af sygdom, barselsorlov, arbejdsløshed, virksomhedslukning mm. Dagpengesatsen udgør 90 % af din indkomst før skat, som du har fået udbetalt i dit sidste arbejdsår. Dog maksimum 19.351 pr. måned.

Underkategorier