1. Hjem
  2. A-kasse for unge

A-kasse for unge
INDHOLDSFORTEGNELSE

Søgen efter en fagforening og a-kasse for unge vil være relevant for alle studerende, som har et studiejob i deres fritid. Flere undersøgelser viser, at unge har svært ved at se grunden til at melde sig ind i en a-kasse. Ikke desto mindre er der klare fordele ved at være medlem af henholdsvis en fagforening en og a-kasse som ung. Du kan f.eks. som studerende ofte få gratis medlemskab.

Gratis a-kasse for unge

På trods af at den globale økonomi er blevet nogenlunde stabil, så lider Danmark fortsat under høj arbejdsløshed. Der er kun en lille procentdel af de danske unge som tænker over, om der er ledige jobs, når de har afsluttet deres uddannelse. Man kan gøre sig selv en stor tjeneste ved at tænke langsigtet.

Ved at melde dig ind i en a-kasse med det samme, er du sikret en fin indkomst, hvis du ikke kan finde et arbejde. Fra d. 1. august har man kunne blive medlem af en gratis a-kasse for unge. Det er muligt for alle unge under 30 år at melde sig ind i en a-kasse uden at betale kontingent som studerende.

Når du skal vælge den rette a-kasse, skal du både kigge på medlemstilfredshed og pris. Uanset om du melder dig ind i en dyr- eller billig a-kasse, vil den aktuelle dagpengesats være helt den samme. Såfremt du melder dig ind i en a-kasse mindst ét år inden endt uddannelsesforløb, vil du kunne få udbetalt dagpenge allerede fra første måned som ledig.

Der er ingen, der kan spå hvordan arbejdsmarkedet vil se ud i fremtiden. Dermed har man en vis sikkerhed ved at melde sig ind i en a-kasse. Her på siden har vi lavet en stor a-kasse oversigt for unge, som du med fordel kan benytte dig af. Aktivering for unge gælder for alle under 25 år, som senest efter 13 ugers ledighed har pligt til at benytte sig af et tilbud med en varighed på mindst 6 måneder.

Fagforening for unge

For både unge og alle andre med et arbejde, er det anbefalesværdigt at være medlem af en fagforening. En fagforening kan bl.a. hjælpe dig, hvis du bliver uretfærdigt behandlet af din arbejdsgiver. I forhold til unge mennesker er fagforeninger rigtig gode til at hjælpe med at indkræve manglende løn, feriepenge og / eller tillæg.

I 2012 viste en undersøgelse, at færre unge har valgt at melde sig ind i en fagforening de seneste 20 år. Den tendens er tilsyneladende ved at vende sig. Det er især de ”gule” fagforeninger, der er interessante for unge mennesker. Det Faglige Hus og Krifa er blot to af de danske fagforeninger, som har rigtig mange unge medlemmer.

Fagforening under 18

Fordelen ved at vælge en gul fagforening er prisen, da man typisk kan spare et par hundrede kroner om måneden. Hvis du i forbindelse med en uenighed med din arbejdsgiver har brug for vejledning og juridisk bistand, kan du ligeledes gå til din fagforening.

Du kan bl.a. få hjælp til uoverensstemmelser i forbindelse med sygdom, ansættelse og opsigelse. Det er ikke et krav at have fagforening og a-kasse samme sted, men det kan være en fordel. Den helt store fordel er, at alle dine dokumenter med data vil være samlet samme sted, så både fagforening og a-kasse vil have nemmere ved at hjælpe dig med din problemstilling.

Det tager kun ganske få minutter at melde sig ind i en a-kasse ved at udfylde en ansøgningsformular på nettet. Det er desuden utroligt nemt at skifte både a-kasse og fagforening, hvis man ønsker det på et senere tidspunkt. Fagforeninger vil typisk have et lavt kontingent for unge med et fritidsjob.

Vi har lavet en stor oversigt over hvilke muligheder du har, hvis du leder efter den billigste a-kasse for unge under 25 år. Læs mere om billig a-kasse her Henvisninger og mere viden om: Star.dk - Færre unge langtidsledige i a-kasserne