BilligAkasseGuide er en annonceside - Sådan tjener vi penge
  1. Hjem
  2. Blog
  3. Hvorfor du skal vælge en a-kasse under corona-krisen

Hvorfor du skal vælge en a-kasse under corona-krisen

Af Morten Jørgensen opdateret d. 20-01-2022

COVID-19 har vendt op og ned på Danmark og arbejdsmarkedet er sat ud af kraft. Mange danskere er på nuværende tidspunkt hjemsendt, nogle har mistet deres job, og rigtigt mange står i en uvished om, hvor længe dette fortsætter og om det betyder at de også mister deres arbejde eller bliver nødt til at lukke deres virksomhed. Regeringen og arbejdsmarkedets parter har allerede lavet historisk store hjælpepakker, for at holde en hånd under den danske økonomi og for at sørge for, at flest muligt forbliver i job samt kan beholde deres virksomheder. Forhåbentligt vil disse hjælpe mange danske arbejdspladser, men der vil desværre komme flere fyringer.

Hvis du er medlem af en a-kasse og mister dit arbejde, står din a-kasse klar til at hjælpe dig med at få dagpenge og sikre dig videre. Har du modsat ingen a-kasse har, beskriver 3F nedenfor fint hvilken situation du står i, hvis du mister dit job eller virksomhed.

Danmark har de seneste mange år, haft en fremgang i økonomien samt en nedgang i arbejdsløshed. Corona-krisen har imidlertid sat en stopper for dette, og har sat ringe i vandet for hvilke konsekvenser dette kan medføre fremadrettet.

Reglerne for at opnå dagpengeret gennem en a-kasse er, uanset den ekstraordinære corona-situation, at du skal have været betalende medlem et år. Hvis du ikke opfylder dette krav og kommer i den uheldige situation at miste dit job, vil muligheden for økonomisk kompensation være ved kontanthjælp, som har nogle helt andre og meget strammere krav.

Et års medlemskab kan lyde af meget, hvis man først i dag, melder sig ind i en a-kasse. Selvom du, trods krisens begyndelse, stadig har et job, er det som nævnt af flere økonomer, de første ringe i vandet for konsekvenserne til følge. De danskere som har mistet deres job og ikke kan få dagpengestøtte gennem deres a-kasse, kan stå til at få store tab og derved miste deres købekraft, som mange andre job er afhængige af. Mangel på ordrer og virksomhedsopgaver, kan føre til yderligere fyringer og ringene i vandet spredes.

A-kasse kontingentet afhænger af hvilken a-kasse du bliver medlem af. Oplever du, at miste dit job i denne corona-tid, hvor mange danskere bliver ledige og derfor påvirker til en større efterspørgsel efter job end normalt, vil en sikkerhedsline i form af en a-kasse, måske være en god løsning. Er du studerende, kan du i de fleste a-kasser melde dig gratis ind uanset hvor langt i uddannelsen du er, så du står bedre den dag du dimitterer.

Har du styr på dine forsikringer? Ellers kan du lige nu hente 3 uforpligtende tilbud på en ny forsikring - når du alligevel er igang med at undersøge ny a-kasse, så anbefaler vi, at du også får styr på dine forsikringer.