BilligAkasseGuide er en annonceside - Sådan tjener vi penge
  1. Hjem
  2. Blog
  3. Skift A-kasse

Skift A-kasse

Af Morten Jørgensen opdateret d. 21-02-2022

De fleste danskere har på et eller andet tidspunkt overvejet at skifte a-kasse. Ligeledes kan størstedelen af de danske lønmodtagere se idéen i at skifte til en ny a-kasse.

På trods af det er der kun en meget lille procentdel, som faktisk vælger at skifte deres nuværende a-kasse ud. Men er det virkelig så svært at skifte fra a-kasse til a-kasse, og hvad kræver det i praksis?

Hvorfor skifte a-kasse?

Der kan ofte være en masse penge at spare ved at skift a kasse. Der er især penge at spare, hvis du skifter fra en faglig a-kasse til en tværfaglig a-kasse. I øjeblikket er det muligt at spare over 1000 kroner med udgangspunkt i den billigste- og dyreste a-kasse i Danmark. I dag er det ene og alene op til dig, hvilken a-kasse du er medlem af. Selvom din arbejdsgiver anbefaler en bestemt a-kasse, så er valget i sidste ende op til dig. Kan man skifte a-kasse som ledig? Du har ret til at udskifte din a-kasse, uanset om du er i arbejde eller ledig. Der kan i enkelte tilfælde være lovkrav om at forlade sin nuværende a-kasse. Det gælder for en stor del af dem, der går fra lønmodtager til selvstændig.

Sammenlign a-kasse priser og find din nye a-kasse i dag - Klik Her

Når du skal skift a-kasse, vil alle de optjente rettigheder i den gamle a-kasse bliver overflyttet til den nye. Det betyder, at hvis du allerede har optjent ret til dagpenge i den gamle, så har du også dagpengeret i din nye a-kasse.

Som bekendt melder man sig ind i en a-kasse for at kunne få udbetalt dagpenge ved arbejdsløshed. Dagpengesatsen er bestemt af staten og beløbet er derfor det samme hos samtlige danske a-kasser. Der kan være forskel på service og medlemsfordele, men ellers gælder det om at gå efter de billigste a-kasser.

Udover det økonomiske perspektiv kan man også vælge at skifte a-kasse på grund af faglige grunde. Det er meget almindeligt at skifte a-kasse til et nyt fagligt område, hvis man får et nyt arbejde.

Fordele ved at skifte a-kasse:

  • Besparelse ved at skifte fra faglig- til tværfaglig a-kasse
  • Nyt fagligt område i forbindelsen med nyt arbejde
  • Alle rettigheder bevares ved overflytning til ny a-kasse

Sådan skifter du a-kasse

Kan man skifte a-kasse når man er ledig? I Danmark er det muligt at lave skift af a kasse med en dags varsel, hvis man er lønmodtager eller selvstændig. Såfremt du er arbejdsløs på nuværende tidspunkt, kan du forvente op til en måneds varsel.

Overflytningen til en ny a-kasse er ganske simpel. Det eneste du skal gøre er at sende en ansøgning til den nye a-kasse, som typisk foregår via en formular på internettet. Overflytningen træder i kraft den dag, hvor den nye a-kasse modtager ansøgningen. I forhold til betaling af kontingent vil det egentlige skift akasse typisk træde i kraft fra udgangen af en måned og dit skift a-kasse anciennitet flytter med. Din nye a-kasse sørger for alt det praktiske arbejde ved overflytningen. De sørger for at få styr på alle dine dokumenter og rettigheder samt afmelding af din gamle a-kasse.

  1. Send en ansøgning til din nye a-kasse (udfyld personlige- og arbejdsmæssige oplysninger)
  2. Din nye a-kasse sørger for alle praktiske ting i forbindelse med overflytningen
  3. Du modtager en bekræftelse på dit nye medlemskab på mail eller brev indenfor få dage

Brug vores oversigt på forsiden til at finde ud af, om du kan spare penge ved at skifte a-kasse

Læs også: A-kasse for studerende