1. Hjem
  2. Fagforeninger
  3. Informationsteknologi
  4. Fagforening for akademikere

Fagforening for akademikere

Derfor kan du trygt bruge BilligAkasseGuide

På BilligAkasseGuide arbejder vi for at give dig overblik over a-kasser og fagforeninger. Vi rangerer udbyderne efter faktorer som popularitet, pris, ekstra tilbud, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere herINDHOLDSFORTEGNELSE

Du kender nok til det med at skulle ud og have en fagforening. Om ikke andet, har garanteret hørt om fagforeninger. Det kan eksempelvis være du er nyuddannet og ikke har været meldt ind i en fagforening før, og derfor skal til at være medlem af Akademikernes fagforening.

Men det kan også være du har været på arbejdsmarkedet længe, men ikke hidtil har været i en fagforening akademiker. Der er mange gode grunde til at være medlem af akademikernes fagforening, hvis du er uddannet inden for det akademiske felt. En af de helt store fordele er, at du har mulighed for at få rådgivning ved problemstillinger der kan opstå i de jobs uddannede akademikere kan varetage.

Men ikke nok med det, hvis du er medlem af akademikernes fagforening, har du mulighed for at få en fagforening der kan være med til at sørge for du får de bedste vilkår på arbejdsmarkedet, netop fordi de har fokus på akademikere og deres job. Akademikernes fagforening er altså en rigtig god løsning, hvis du gerne vil have et godt bud på en fagforening for dig.

Hvem er en akademisk fagfagforening for

En akademisk fagforening er for de personer der studerer ved eller er udannet fra et universitet eller en højere læreanstalt.

Liste over fagforeninger for akademikere

  • CA | 55 kr./md.
  • Frie | 69 kr./md.
  • Ase | 74 kr./md.
  • Business Danmark | 167 kr./md.
  • Virksom | 197 kr./md.
  • 3F | 468 kr./md.

Hvad koster et medlemskab hos en fagforening for akademikere

Der er stor forskel på hvad et medlemskab hos de forskellige fagforeninger for akademikere koster, ligesom der også er forskel på hvad de forskellige fagforeninger tilbyder.

De fagforeninger der koster mest forhandler typisk overenskomster, er repræsenteret på arbejdspladsen, går ind for strejke og giver økonomisk støtte til partier der støtter op om politiske tiltag, der kan være til gavn for deres medlemmerne. Mens de billige fagforeninger blot tager udgangspunkt i de overenskomster der er blevet forhandlet hjem på baggrund af de andre fagforeninger, er politiske uafhængige, går ikke ind for strejke og er heller ikke repræsenteret på arbejdspladsen.

Dette betyder ikke billige fagforeninger er dårlige, tvært i mod får du muligvis mere for pengene. Dog er der nogle der mener at det at vælge en billig fagforening kan være at træde ud af fællesskabet, da de ikke er en del af overenskomstforhandlingerne.

Det giver ikke mening at spare på kontingentet, hvis du ikke får den service du forventer. Omvendt giver det heller ikke mening at betale mere for noget du ikke benytter dig af. Undersøg derfor hvilken af fagforeningerne til akademikere der opfylder dine behov bedst muligt. De fleste fagforeninger for akademikere koster mellem 50 - 500 kr. per måned.

Bedste fagforening for akademikere

Der findes rigtig mange fagforeninger for akademikere, og derfor kan det være svært helt at finde ud af, hvordan man finder frem til den bedste fagforening for akademikere. Om ikke andet, er det en rigtig god ide at undersøge om der findes en fagforening der henvender sig til det akademiske felt du er uddannet indenfor. Det kan eksempelvis være du er uddannet indenfor økonomi, og derfor har brug for en akademiker fagforening, der kan hjælpe dig med problemstillinger på det felt. Det kan også være du er uddannet inden for it, humaniora eller noget helt fjerde.

Hvis du har mulighed for at finde en fagforening der er tilknyttet dit felt, vil det klart være en fordel at vælge en af disse, da de har mulighed for at hjælpe og guide dig på arbejdsmarkedet. Men hvis du ikke kan finde en fagforening for akademiker, du synes passer til dig, kan du også vælge en fagforening der er mere tværfaglig, da det du ikke behøver være medlem af akademikernes fagforening. En tværfaglig fagforening for akademikere betyder, at du kan melde dig ind uanset type af ansættelse og erhverv. Der er både fordele og ulemper ved begge typer af dagforeninger, og derfor skal du undersøge grundigt, hvad der passer til dig.