1. Hjem
  2. Fagforeninger

Find den bedste fagforeningDerfor kan du trygt bruge BilligAkasseGuide

På BilligAkasseGuide arbejder vi for at give dig overblik over a-kasser og fagforeninger. Vi rangerer udbyderne efter faktorer som popularitet, pris, ekstra tilbud, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere her


INDHOLDSFORTEGNELSE

Fagforeninger

På BilligAkasseGuide.dk sammenligner vi ikke kun a-kasser, men vi dækker hele emnet. Derfor kan du som bruger også sammenligne priser, medlemstal og fordele på fagforeninger i Danmark.

I nedenstående tabel kan du se priser på forskellige fagforeninger samt hvilke typer medlemmer de optager.

Fagforeninger Åben for: Pris
CA Alle 55,- pr. md.
Det faglige hus Alle 69,- pr. md.
Frie Alle 69,- pr. md.
Ase Alle 74,- pr. md.
Krifa Alle 150,- pr. md.
Business Danmark Salg og marketing 167,- pr md.
Lederne Ledere 199,- pr. md.
Virksom Selvstændige 197,- pr. md.
3F Alle 468,- pr. md.

Hvis der står "Alle" i 2. kolonne, betyder det oftest at det er en tværfaglig a-kasse/fagforening, og så kan alle tilmelde sig. Hvis du er studerende, kan du typisk få gratis medlemskab. Se listen her.

Du er kommet til det rette sted, hvis du er på udkig efter at blive klogere på fagforeninger. Vi har på denne side samlet alt den information som vi har kunne finde.

Kort fortalt, har vi gjort det, så du slipper for at gøre det. Som du måske har set på nogle af vores andre artikler, så har vi ret godt styr på de forskellige a-kasser, som findes i Danmark, og da det er svært at sige fagforening uden a-kasse, så har vi selvfølgelig også lavet en helt masse research på fagforening-branchen og så kan vi selvsagt bruge en del af den viden vi har fra vores artikler om a-kasser også.

Vi ved at en god fagforening er vigtig, og at det fylder noget hos de fleste danskere. Man står ofte mellem en beslutning om hvorvidt man skal være medlem eller ej. Hvis det er første gang, du stifter bekendtskab med ordet ”fagforening”, så læs med her.

Hvad er en fagforening?

En fagforening er en permanent sammenslutning af lønmodtagere inden for et eller flere erhverv og fag (Gyldendal).

For at uddybe dette, betyder det, at fagforening er en forening, som beskæftiger sig inden for samme fag – deraf ’fag’-forening. Da man i tidernes morgen etablerede fagforeninger, skulle de være til for at varetage fagforeningens medlemmers interesser i relation til ens arbejde.

Det ville typisk kunne bestå i af forhandle arbejdsvilkår som f.eks. løn, arbejdstider og andre forhold, som bør tages i betragtning når man skal gøre vilkårene for en lønmodtager at arbejde inden for et bestemt fag. Det var allerede i 1800-tallet at der i Danmark var tradition for at fagforeninger på diverse fabrikker gik sammen for at skabe bedre sammenhold – både kollegaerne imellem, men i særdeleshed også for arbejdsgiver og arbejdstager.

Det var missionen for disse foreninger at skabe loyalitet. De traditionelle fagforeninger som vi kender i dag, blev dog først etableret omkring i 1870’erne. Det var hovedsageligt fagforeningens fineste opgave at sørge for bedre arbejds- og lønvilkår for medlemmerne.

Disse forbedrede vilkår skete oftest som et led i en overenskomst med flere forskellige virksomheder og arbejdspladser, som alle havde et fælles mål om at skabe et optimalt setup for alle partere.

Fordele ved at være medlem af en fagforening

Om du har medlemskab hos en fagforening, eller overvejer at blive medlem hos én. Er det altid en god idé at sætte sig ind i hvilke fordele de byder på. Måske finder du ud af at der er mange fordele, som du forhen ikke har benyttet dig af. Nedenfor beskriver vi hvilke fordele du får ved at være medlem hos en fagforening.

Vejledning og støtte

Møder du udfordringer på din arbejdsplads, der gør det svært for dig at udføre dit arbejde tilstrækkeligt? Så er din fagforening din rette kandidat til at hjælpe dig med dette. Din fagforening kan rådgive dig i hvordan du kan tackle problemstillinger der opstår på din arbejdsplads. Det kunne være problemer med chikane, stress, dårligt arbejdsmiljø eller noget helt andet. 

Hjælp til barsel, ferie, sygdom og fravær

Fagforeningen kan hjælpe dig med at få styr på barselsreglerne, ferie, sygdom eller anden fravær. Det er altid rart at have nogle der står klar til at hjælpe som har styr på sagerne, når du oplever vanskeligheder.

Kontante fordele

Som medlem af en fagforening medfølger der som regel en masse kontante fordele, som du kan få gavn af. Det er dog meget forskelligt, hvad fagforeninger tilbyder på dette område. De meste kendte fordele kan være rabatter på forsikringer, fitness medlemskab, juridisk bistand avisabonnementer, mm. 

Kurser og kompetencerådgivning

Kunne du godt tænke dig at styrke dit CV, kan din fagforening hjælpe dig med kurser og kompetencerådgivning. Vil du være skarp i Excel, lære at bruge LinkedIn, Blive bedre til at anvende komma med et kommakursus eller andet kan din fagforening hjælpe dig med dette. 

Hjælp til ansættelseskontrakt

Din fagforening kan hjælpe dig med at gennemgå din ansættelseskontrakt, hvis der er noget du har svært ved at forstå. Har du fået ny kontrakt eller har du bare svært ved at forstå den kan du hos de fleste fagforeninger indsende din ansættelseskontrakt og få styr på den.

Hvilken fagforening skal jeg vælge?

Hvilken fagforening du skal vælge er op til dig selv. Det er dog meget almindeligt at være i tvivl om hvilken fagforening man skal vælge, når man først træder ind på arbejdsmarkedet, eller man skifter branche.

Når du tænker over hvilken fagforening du skal vælge, bør du først og fremmest tænke over, om du vil være medlem af en brancheorienteret fagforening som forhandler overenskomster til din branche, eller om du vil tilhøre en tværfaglig fagforening, som udelukkende hjælper dig med juridisk rådgivning, vejledning og service.

Der er ofte mange penge at spare ved at vælge en tværfaglig fagforening fremfor en brancheorienteret. Der kan dog være mange som ikke synes dette er i orden, da man ikke bidrager til fællesskabet.

Med tankerne omkring hvilken fagforening du tilhører, så kan du også tænke over, om din fagforening skal være politisk orienteret eller ej. I Danmark er der mulighed for, at du kan finde en fagforening, som passer til dig ud fra, hvad du stemmer på til valg, og hvilke politiske værdier som du besidder. Mange fagforeninger støtter nemlig op om forskellige projekter, som kan have indflydelse på din branche.

Derudover er det ofte en god idé at undersøge, hvilke opgaver fagforeningerne varetager inden du træffer en beslutning. Du vil for eksempel kunne kigge efter om fagforeningerne har de rette kompetencer til at vejlede dig inden for dit arbejdsområde.

Herefter kan du opholde ovenstående imod prisen det koster at have et medlemskab og derefter træffe en beslutning for, hvilken fagforening der egner sig bedst til dig ud fra dette. På den måde vil du typisk have nemmere ved at finde ud af hvilken fagforening du bør vælge samt hvilken fagforening, som vil kunne give dig de bedste muligheder i din branche på arbejdsmarkedet fremadrettet.

Hvorfor fagforening

Det er ofte en god idé at sikre sig, at man har en god fagforening i ryggen. En fagforenings vigtigste og mest fornemme opgave er at sørge for, at de får skabt de bedste vilkår for netop dig i forbindelse med dit job.

En fagforening kan hjælpe dig med forskellige ting som løn, uddannelse og andre arbejdsforhold. Der bør derfor ikke rejses nogen tvivl om at det kan være enormt værdifuldt, at være medlem af en god fagforening.

Fagforening priser

Fagforening priser har typisk stor indflydelse på valg af fagforening, da fagforeninger varier meget i pris. Fagforening priser er derfor et emne, som man bør undersøge grundigt, før man træffer en beslutning om hvilken fagforening man skal vælge at blive medlem hos. 

Fagforening priser er relevant for mange, da det ligger i de flestes interesser, at finde en dygtig fagforening til en overkommelig pris. For at finde en fagforening til en overkommelig pris, kan man for eksempel bruge en sammenligningstjeneste til sammenligne fagforening priser.

Hvad koster fagforening?

En fagforening koster fra 55 kr. og op til flere 1.000 kr. om måneden, alt efter hvilken fagforening man vælger. Fagforeninger varierer ekstremt meget i pris. Dette skyldes blandt andet, at fagforeningerne behandler overenskomster til forskellige faggrupper.

Nogle brancher har flere problemer end andre, derfor er nogle fagforeninger ligeledes dyre end andre. Kostprisen kan også afhænge af de tillægsydelser man får med i pakken, det kunne f.eks. være rabat på mobilabonnementer, fitness medlemskab og andre goder. De fagforeninger vi sammenligner på siden koster mellem 55 - 468 kr. pr. md.

Fagforening prissammenligning

Fagforening priser sammenligning kan være en god idé at søge på, for at finde frem til den bedste fagforening pris. Der findes et stort udvalg af forskellige fagforeninger, og fagforeninger priser kan derfor for nogle være svære at finde rundt i.

Da priser på fagforeninger som sagt kan variere meget, så kan det også betyde, at hvis man for eksempel benytter sig af en sammenlignings platform som vores, så kan man på en let og hurtigt måde kunne komme til at overskue, om en fagforenings priser stadig er fornuftige, når man sammenligner dem med andre fagforeninger og deres priser.

Når man vælger en fagforening, så er pris fagforening en ting, som er vigtig, at man har ordentlig styr på. De mange forskellige fagforeninger, der er at vælge imellem, betyder at det kan være svært og ikke mindst uoverskueligt at få dannet sig et godt overblik over hvilke fagforeningspriser, der er blandt de mest fornuftige. Derfor tilbyder vi dig en let og hurtig metode, hvorpå du kan komme frem til den bedste og billigste fagforening for dig.

Billig fagforening

Hvis du er på udkig efter en billig fagforening eller den billigste fagforening, så er du kommet til det rette sted. Vi har samlet nogle af landets absolut billigste fagforeninger et sted, så du ikke bøver at lede. Når det kommer til at vælge en billig fagforening afhænger det af dit arbejdsområde. Det kan nemlig være forskelligt hvilken fagforening der er billigst, alt efter hvilket job du bestrider, medmindre du tager udgangspunkt i de tværfaglige fagforeninger, som tager imod alle. 

Inden du vælger en billig fagforening, forslår vi at du fortager dig en god omgang research. Det kan du blandt andet gøre her på siden. Vi har nemlig samlet en masse information om billige fagforeninger, så du kan blive klogere på området inden du træffer en beslutning. Med en billig fagforening er der mange penge at spare, i så fald, at du forhen har betalt til en af de dyrere fagforeninger på markedet. 

Billigste fagforeninger

Blandt de billigste fagforeninger i Danmark finder du fagforeninger såsom:

  • CA billig fagforening | Pris: 55 kr. pr. md.
  • Det Faglige Hus billig fagforening | Pris: 69 kr. pr. md.
  • Frie billig fagforening Pris: 69 kr. pr. md.
  • Ase billig fagforening | Pris: 79 kr. pr. md.
  • Krifa billig fagforening | Pris: 150 kr. pr. md.

Sidst opdateret 25/03/22

Disse fagforeninger er tværfaglige fagforeninger, hvilket betyder at de er åbne for alle faggrupper.

Bedste fagforening 

Det er lige meget hvem man er, eller hvilket job man har - det er altid vigtigt, at man har en god fagforening i ryggen. Der er i dag et stort antal af fagforeninger i Danmark, som man kan vælge imellem, og det kan af den grund være svært selv at finde frem til den bedste fagforening for en selv.

For hvad er definitionen på Danmarks bedste fagforening? Og hvilken fagforening er bedst at vælge? Det er alle spørgsmål, som vi ønsker at hjælpe dig med at besvare. Den bedste fagforening i Danmark kan være svær at finde, især når man tager et kig på, hvor stort udvalget er af fagforeninger i Danmark.

I sin søgning efter den bedste fagforening, så er det også relevant, hvilken type af fagforening, det er man leder efter. Om man for eksempel leder efter den bedste fagforening for akademikere, eller hvis man stadig er under uddannelse og derfor leder efter den bedste fagforening for studerende, så kan svaret ændre sig på, hvilken fagforening der er den bedste, alt efter hvilket situation, som det er at man står i.

Fagforening bedst i test

Det kan være svært både at finde den bedste fagforening og a-kasse, især fordi det kan være svært at overskue de mange forskellige muligheder, som man har at vælge imellem. Er man en af dem, der synes at det store marked af fagforeninger kan være svært at navigere rundt i, så kan man med fordel gøre brug af en sammenligningsplatform som vores.

Hos os samler vi alle de forskellige fagforeninger på ét sted, og det bliver derfor let for dig, at få dannet et godt overblik over hvilke fagforeninger, der er blandt de mest fornuftige og hvilke, du måske ikke behøver at gøre de store overvejelser omkring. De fagforeninger, som ofte viser sig at være bedst i test, er som regel fagforeninger, der indebærer disse ting:

  • God hjælp og støtte 
  • Altid til rådighed, når der er behov for det
  • Har en pris, der er overkommelig og til at betale

Bedste fagforening i Danmark 

Som nævnt, så findes der i dag en masse forskellige fagforeninger i Danmark, som man kan vælge iblandt. For at finde den bedste fagforening i Danmark, så kræver det derfor, at man laver en god research på de forskellige fagforeninger i Danmark. Synes man det er uoverskueligt, så kan man med fordel gøre brug af vores sammenligning platform, der finder de bedste og billigste fagforeninger for dig.

En god fagforening er en fagforening der altid står klar med råd og støtte i forbindelse med jobbet, og som samtidig har en overkommelig pris. De fleste danskere har interesse i at have en fagforening, som holder hvad de lover og som altid står til rådighed, når man har brug for hjælp. Derudover er det vigtigt for mange, at deres fagforening ikke er en, som koster kassen.

Det kan let lade sig gøre at finde en fagforening, der tilbyder alle de rigtige ting, og som samtidig har en pris, der er rimelig. I ens søgning efter den bedste fagforening, så kan det derudover være en god idé, hvis man undersøger på fagforeninger i Danmark medlemstal.

Har en fagforening mange medlemmer, så er det ofte et godt tegn på, at de er dygtige, og at de har mange medlemmer, som er tilfredse.

Fagforeninger i Danmark 

Ligegyldigt hvem man er og hvilket job man har, så er det altid en god idé, at man sikre sig selv, ved at anskaffe sig en god og dygtig fagforening, der altid har ens ryg. Der er mange fagforeninger i Danmark at vælge imellem, og det kan derfor være svært at finde den helt rigtige fagforening Danmark.

Se listen med diverse fagforeningskategorier her.

Overordnet set, så har alle fagforeninger i Danmark den samme opgave. En fagforenings fornemmeste opgave er at sørge for at få skabt de bedste vilkår for netop dig i forbindelse med dit job. Det vil sige at en fagforening i Danmark skal kunne hjælpe dig og være en støtte, når der for eksempel er tale om ting som løn, arbejdsforhold, uddannelse og andre ting i samme retning.

Komplet oversigt over alle Fagforeninger i Danmark i alfabetiskrækkefølge

# Fagforeninger
A Akademikernes Centralorganisation
  Almindelige Danske Lægerforening
  Arkitektforbundet
  Ase
B Bibliotekarforbundet
  BJBFA
Blik og Rørarbejderforbundet i Danmark
  BUPL (Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund)
C CA A-Kasse (Karrierepartner & A-kasse)
D Danmarks Jurist og Økonomforbund
  Danmarks Lærerforening
  Dansk Arbejdsmandsforbund
  Dansk Artist Forbund
  Dansk El-Forbund
  Dansk Forfatterforening
  Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund
  Dansk Funktionærforbund - Serviceforbundet
  Dansk Jernbaneforbund
  Dansk Journalistforbund
  Dansk Kommunikationsforening
  Dansk Laborant forening
  Dansk Metal
  Dansk Musiker Forbund
  Dansk Skuespillerforbund
  Dansk Socialrådgiverforening
  Dansk Sygeplejeråd
  Dansk Tandplejerforening
  Danske Afspændingspædagoger
  Danske Bioanalytikere
  Danske Dramatikers Forbund
  Danske Fysioterapeuter
  Den Danske Dyrlægeforening
  Den Danske Præsteforening
  Det Faglige Hus
E Ergoterapeutforeningen
F Fagligt Fælles Forbund - 3F
  Farmakonomforeningen
  Finansforbundet
  FOA - Fag og arbejde
  Foreningen af Danske Sceneinstruktører
  Foreningen af Radiografer i Danmark
  Frie Funktionærer
  Frie Skolers Lærerforening
  FTF
H Handelskartellet i Danmark
  Histadrut
  HK/Danmark
  Hærens Konstabel- og Korporalforening
J Jordemoderforeningen
K KAD
  Konstruktørforeningen
  Kost- og Ernæringsforbundet
  Kristelig Fagforening
L Landsforeningen af statsautoriserede Fodterapeuter
  LO
M Malerforbundet I Danmark
  Metalskolen Jørlunde
  Min A-kasse
N NNF Fødevareforbundet
O Offentligt Ansattes Organisationer
P Pharmadanmark
S Socialpædagogernes Landsforbund
  Solidarnośc Specialarbejderforbundet i Danmark
  Spillerforeningen
  Sundhedskartellet
  Søværnets Konstabelforening
T Teknisk Landsforbund (TL)
  TOAC
  Træ-industri-Byg i Danmark
V Veterinærsygeplejerskernes Landsklub