1. Hjem
  2. Fagforeninger
  3. Undervisning
  4. Fagforening for lærer

Fagforening for lærer

Derfor kan du trygt bruge BilligAkasseGuide

På BilligAkasseGuide arbejder vi for at give dig overblik over a-kasser og fagforeninger. Vi rangerer udbyderne efter faktorer som popularitet, pris, ekstra tilbud, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere herINDHOLDSFORTEGNELSE

Vi kender allesammen til det med at der er rigtig mange forskellige ting vi skal have styr på og have meldt os ind i. Hvis du arbejder inden for lærer branchen eller er lærerstuderende, er måske en god ide at blive meldt ind i en lærer fagforening.

Men nu sidder du nok og tænker, hvorfor skal jeg være medlem af en fagforening? Det er mange gode grunde til at være medlem af en fagforening. En af dem er, at de kan hjælpe dig, hvis der skulle opstå problemer på arbejdsmarkedet. Det kan eksempelvis være der er en problemstilling med dine kollegaer eller din arbejdsgiver, hvor fagforeningen lærer kan gå ind og hjælpe med rådgivning på området. En anden ting, lærernes fagforening kan gøre, er at sørge for du har gode vilkår på arbejdsmarkedet. Det vil sige at de kan være med til at forhandle arbejds- og lønvilkår. Derfor kan det altså være en god ide at melde dig ind i en fagforening for lærer.

Fagforening lærer

Hvis du synes dette lyder som en god ide, kan det være en god ide at melde dig ind allerede som studerende, hvor du har mulighed for at få medlemskabet til studierabat. Hvis du ikke længere er studerende og allerede er på arbejdsmarkedet, kan det være en god ide at melde dig ind i en fagforening lærere allerede i dag.

Vil du gerne melde dig ind i en fagforening? Men er lidt i tvivl om hvilken det skal være, kan det være en god ide at finde en fagforening for lærer, der er tilknyttet branchen. Det kan eksempelvis være Danmarks lærerforening, der er Lærernes fagforening eller lærerstandens fagforening.

Det gode ved at melde sig ind i en fagforening, der er tilknyttet den branche man arbejder i, er at denne fagforening lærer har mulighed for at udøve specifik rådgivning til dig som lærer. Når du melder dig ind i fagforening lærer, er lærernes fagforening kontingent på  297 kroner i måneden. Hvis du ikke ønsker at være medlem af en fagforening lærer, der henvender sig specifik til dit felt, har du mulighed for at melde dig ind i en mere tværfaglig fagforening. Der stadig har mulighed for at rådgive dig, hvis der skulle opstå problemer på arbejdsmarkedet.

Fordelen ved en tværfaglig fagforening, er at de ofte er billigere. Men hvis du gerne vil have en fagforening, der kan hjælpe dig lige præcis på dit område, er det en rigtig god ide at vælge fagforening lærer.